Huisgemaakte Jus
Een stamppot zonder een kuiltje jus is natuurlijk onverdraagzaam. Maar van een rookworst krijg je niet veel jus, wat nu? Ons meest verkochte product was de afgelopen maand “Het wilde bouillon pakket”. Een perfect samengesteld pakket voor het maken van...
Lees meerBottenbouillon (met veel gelatine)
Bottenbouillon (met veel gelatine) van biologische grasgevoerde runderen Recept voor 8 a 10 personen Bereiding stap voor stap Doe de botten (plus schenkel of ossenstaart etc.) samen in een grote pan Schenk er water bij tot ze onder staan. Voeg de...
Lees meerVlaams stoofvlees
Vlaams Stoofvlees met Belgisch Bier met stoofvlees, sucade of riblappen van de Schotse Hooglander of Black Angus. Hoofdgerecht voor 4 personen Serveren met dikke Vlaamse frieten en sla! (Ook heerlijk met gebakken rozenval aardappeltjes) 1 kg stoofvlees (bijvoorbeeld...
Lees meerOssobuco met gremolata
Ossobuco met gremolata Met schenkels van de Schotse Hooglander of Black Angus. Hoofdgerecht voor 4 personen Over het stoofvlees gaat een geurig mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie; de gremolata. En voor erbij? Bijvoorbeeld een smeuige risotto of polenta en...
Lees meerRunderwang met venkel en tomaat gestoofd
Bereidingswijze Bestrooi de wangen met peper en zout. Snijd de wortel, knolselderij, ui, prei en venkel klein. Snijd de tomaat in stukken en hou deze apart. Verhit de boter in een grote braadpan tot ze bruin is. Bak hierin de wangen, haal ze uit de pan als ze...
Lees meerRecept Ezeltje van de barbecue
Bereidingswijze Maak de chimichurri door alle ingrediënten in een blender of keukenmachine fijn te draaien. Je hebt nu een kruidenolie die uitermate geschikt is om diverse soorten barbecuevlees te marineren Smeer het vlees in met de chimichurri zodat het vlees aan...
Lees meerServeertip Biefstuk Tartaar
Paasactie en serveertip. Pasen staat al weer bijna voor de deur. Tijd voor een culinair klassiek hoogstandje. De steak tartaar of te wel een biefstuk tartaar. Gesneden uit o.a. kogelbiefstuk , 100 gram puur natuur. Dat ruik je, dat zie je en dat proef je. De...
Lees meerBereidingstip “vette” hamburgers
"Vette" Hamburgers Gebruik geen bakboter bij het grillen en/of bakken. Weet je wat onze natuur hamburgers nu zo speciaal maakt? Dat is het vetgehalte. Onze burgers bevatten tussen de 12% en 15% GEZOND vet. Dit vet is zo zacht dat het bij de minste verhitting begint te...
Lees meerDuits broodje worst
Duits broodje worst Onze biologische rundersaucijzen hebben extra veel smaak! Bekijk hier ook onze andere ambachtelijke vleesproducten van de Schotse Hooglander. Dit is een recept uit Landleven Magazine nr 9 (2015), van culinair journaliste Klaske Bakker. Zij heeft...
Lees meerMexicaanse chili
Mexicaanse Chili Dit is een recept uit Landleven Magazine nr 9 (2015), van culinair journaliste Klaske Bakker. Zij heeft dit recept speciaal ontwikkeld voor ons biologische Natuurvlees van de Schotse Hooglander. De botten van de schenkel geven extra veel smaak. Hoe...
Lees meerIndonesische Rendang
Indonesische Rendang Dit is een recept uit Landleven Magazine nr 9 (2015), van culinair journaliste Klaske Bakker. Zij heeft dit recept speciaal ontwikkeld voor ons biologische Natuurvlees van de Schotse Hooglander. Dit is een heerlijk stoofgerecht waarbij het vlees...
Lees meer